Νιώσε, γνώρισε και χόρεψε …

12

Η ομάδα Jitterbugs skg κάνει μαθήματα χορού στη Θεσσαλονίκη αλλά και σεμινάρια χορού σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδίδοντας χορούς της δεκαετίας του ’40 & ’50. Στους Jitterbugs skg διδάσκουμε το Jive, τον τελευταίο swing χορό της δεκαετίας του ’40, αλλά και των αρχών του ’50, το Jitterbug, το Swing (Lindy Hop) αλλά και το Rock ‘n’ Roll 50s style.

Παρουσιάζουμε επίσης σε μορφή σεμιναρίων χορούς, όπως Stroll, Rockabilly Stroll, Continental, Madison, Hully Gully, κ.α.λ. Διδάσκουμε χορούς Old School όπως χορευόταν στη περίοδο των προαναφερόμενων δεκαετιών στα ballrooms της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και Social δηλαδή την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση αλλά και την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, μέσω του χορού.

Στον τρόπο τον οποίο δουλεύουμε στα μαθήματά μας και τα σεμινάρια μας, σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η χαλαρή διάθεση για το χορό των συμμετεχόντων, η γνώση -ιστορικά- της εποχής της οποίας τον χορό διδάσκουμε, ο ρυθμός, η μουσικότητα. Είναι συστατικά τα οποία που απογειώνουν το χορό και κάνουν κάθε χορευτή να νιώθει και να βιώνει χορεύοντας τις εποχές του ’40 & του ’50 και όχι απλά να εκτελεί κάποια βήματα.